Freelo Blog Strojovna 365 dnů Freela — dějství druhé

365 dnů Freela — dějství druhé

Rok se s rokem sešel a my můžeme opět zavzpomínat na všechno důležité, co se událo. Pojď rekapitulovat s námi. Kde začít jinde než na loňských narozeninách. Ty jsme slavili celkem skromně ve Vinohradském parlamentu. Účast nás mile překvapila a tak na letošek chystáme těžší kalibr v Node5. Ale to trošku předbíháme…

Stačí pár fíčur a nikomu nemůže ve Freelu už nic chybět

Haha. Tak přesně tohle jsme si říkali na lednovém Hackathonu v Praze. S jedenáctiměsíčním odstupem vidíme, jak strašně jsme se pletli. S každým dalším rozhovorem a dotazem objevujeme nové use casy, nové potřeby a příležitosti. Je to skvělý i strašný pocit zároveň. Žene nás to vpřed.

No, nečeká nás toho v 2017 zrovna málo 🙂 #staytuned #workhard #happyusers

Příspěvek sdílený Freelo – domov projektů (@freelocz),

Freelancer, Tým, Business & Enterprise

V březnu nás čekal jeden z těžších úkolů. Měnili jsme ceník. Namísto jednoho tarifu pro všechny jsme připravili mix tarifů pro jednotlivé skupiny uživatelů.

Kdo zaregistroval změnu ceníku iDokladu, tak ví, že to může být docela fičák. Nové tarify jsme hledali osm měsíců a nebylo to vůbec snadné.

S odstupem času můžeme říct, že jsme balanc mezi hodnotou a cenou našli. Díky této změně můžeme Freelo posouvat rychleji a udržitelně. Dost možná bychom bez této změny nyní hledali investora nebo řešili existenční problémy.

Před pár dny jsme pro vás tarify udělali hezčí.

Hybaj do terénu!

Letos na podzim jsme vyrazili na plno meetupů a konferencí. Ať už se vzdělávat nebo předávat know-how jiným.

Jaké akce to byly?

Konference projektového managementu

Skvěle organizovaná akce, kde si na své musel přijít opravdu každý, kdo se točí kolem projektů. Pestrá paleta zkušených speakerů předávala znalosti od řízení projektů přes leadership nebo osobní rozvoj až po vize na příští dekádu. Rozhodně se nedá říct, že by to bylo jen obyčejné setkání projektových manažerů.

Nám patřil odpolední blok, kde jsme s Freelem pořádali workshop na téma: Jak organizovat práci ve firmě snadno a s radostí.

Odpoledne přednášela i skvělá Janka Chudlíková. Zaujala mě natolik, že jsme si domluvili společný rozhovor. Na ten se můžete brzo těšit přímo tady na blogu.

Vydestiloval jsem vsechny zkusenosti, chyby a hacky efektivni organizace prace do jedineho workshopu #pmkonference

Příspěvek sdílený Karel Dytrych (@karel_dytrych),

Projektový klub

Mira Vlach organizuje každý měsíc setkání projektového klubu. Loni na podzim nás pozval do Ostravy, kde jsme mluvili o Freelu. Letos v Říjnu naplnil pražský Impact Hub, když uvedl téma: Jak nejlépe vést tým vývojářůRomanem Pichlíkem. Při té příležitosti jsme s  Mirou připravili rozhovor. Těšte se, brzy ho tu najdete.

Barcamp Hradec Králové

Rozhodli jsme se bez jakýchkoliv tajností podělit o to, co nám (ne)funguje. Výsledkem byla plná aula a hromada zajímavých dotazů. Podívej se na videozáznam:

TIP: Na stejné téma, ale mnohem obsáhleji (35 minut) budeme na začátku prosince mluvit na Barcampu v Ostravě, tak se přijďte podívat / pokecat.

Vysoká projektová…

Záleží nám na tom, jak pracujete. Víme dobře, že nástroje všechno nezachrání. Proto jsme sepsali 10 pravidel na efektivní spolupráci v týmu, 7 tipů na správné rozdělení projektů nebo Jak mít úspešné projekty a spokojený tým. Honza také pomáhal studentům v rámci projektu Podnikni.To.

Pojďme se o tom bavit…

Byl to i jeden z důvodů, proč jsme v létě založili Freelo community. Chceme abyste mohli lépe sdílet vaše pracovní postupy, dělit se o své bolístky a hledat nové způsoby a přístupy k řízení práce. Ani jsme nečekali, že během chvíle bude ve skupině více než 100 lidí.

Zavedení základních procesů do firmy může znamenat velký posun vpřed. Právě proto chceme zprostředkovat kvalitní školení a pomoc od opravdových odborníků. U nás na webu můžete najít snadnou pomoc od ověřených profesionálů na projektové řízení.

Freelo 3.0

Zcela zásadní pro nás byl update Freelo 3.0. Byla to těžká skoro půlroční práce, ale vyplatila se. Tolik chvály jsme opravdu nečekali – za to vám patří velké díky.

Další řada rozhovorů

Vyzpovídali jsme Renatu Novotnou, markeťáky Pavla TlapákaDálu Musila, projektového manažera z Fotoškoda Martina VachatuMária Roženského.

CZ Podcast

DagiFilemonem nám předvedli, že natáčet podcast může být fakt sranda. Aby taky ne, když kluci už atakují pořadové číslo 200. Tahle přibližně hodinová show podle nás stojí za poslech. A víte, co? Zvýšilo nám to NPS 🙂

Hack, Hack, #FreeloHackathon

Letos jsme společně zavařili klávesnice hned několikrát. V Praze, Pardubicích, Málaze a v rakouských Alpách.

#FreeloHackathon se dá přirovnat k jízdě na velké vlně. Naskočíme na ní a všechno se točí jen a pouze kolem Freela. Absolutní focus a flow. A hned jak to skončí, tak už vymýšlíme, kdy naskočíme na další.

Co říci závěrem, přátelé…

Snad jen že makat na produktu jako je Freelo je velká jízda, kterou si všichni užíváme. Víme dobře, že cesta bude dlouhá, trnitá a asi i nekonečná. Jenže to je asi i to, co nás na tom baví. Hezky o něčem podobném nedávno psal Mário Roženský na blogu.

Řečí čísel by se Freelo v roce 2016-17 dalo shrnout nějak takhle…

Nad úkoly jste vykázali 110.592.028 Kč.
Založili jste přes 12.500 projektů.
A napsali jste 165.394 komentářů.

A to není málo, vážení 🙂

P.S.: Jestli o něčem z toho chceš s námi pokecat, čekáme tě 23. 11. od 18:00 v Node5. Přijď, bude to stát za to. Kde jinde si taky můžeš připít Freelovicí nebo ochutnat Task on the Beach 🙂

Freelo.io Blog Strojovna 365 dnů Freela — dějství druhé

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.