Freelo Blog Inspirace 7 užitečných odkazů pro volnonožce

7 užitečných odkazů pro volnonožce

Zřejmě každý, kdo pracuje na volné noze, začne dříve nebo později využívat nástroje, služby a aplikace, které mu zjednoduší pracovní a mnohdy i osobní život. Protože v tomhle směru nejsme výjimkou, dali jsme dohromady naše osobní tipy na zajímavé servery a nástroje, které nám samotným pravidelně pomáhají v životě volnonožce.

Nebudeme psát o Evernote, Dropboxu, Google Apps, Spotify, Pocket, Feedly, myšlenkových mapách, nebo kalendářích, které používáme, ty se totiž v různých užitečných seznamech objevují neustále. Snažili jsme se zaměřit na české servery a služby, které může používat naprosto každý i bez znalosti cizích jazyků.

Mladypodnikatel.cz

Zajímavé rozhovory, příběhy podnikatelů, případové studie, praktické tipy, vyvrácené mýty i tvrdá fakta na serveru Jirky Rosteckého posunou snad každého, kdo pracuje na volné noze. Pokud vám chybí inspirace, nebo prostě jen rádi hltáte novinky ze svého oboru i mimo něj, pak by vás tenhle server rozhodně neměl minout.

Osobní doporučení sice úplně nenahradí, ale díky množství dostupných informací o odbornících z nejrůznějších oborů (včetně konkrétních referencí) vám tenhle server určitě pomůže víc, než zdlouhavé googlování. Obsáhlou databází freelancerů to ale nekončí. Server Navolnenoze.cz, který má pod taktovkou Robert Vlach, má i hodně zajímavý blog o podnikání na volné noze a pořádá praktická školení pro začátečníky i pokročilé.

Fakturoid

Fakturovat musí každý podnikatel, ale asi ne každý k tomu potřebuje nějaká složitá softwarová řešení. My sami moc rádi používáme Fakturoid, bezkonkurenčně nejlepší online fakturační nástroj v  České republice z dílny Jana Korbela a Lukáše Konarovského. Pomůže vám s tvorbou faktur, ale i s daňovým přiznáním, upomínkami nebo napojením na váš bankovní účet. Jeho ovládání je jednoduché a ušetří spoustu času. I proto jsme se rozhodli propojit Fakturoid s Freelem.

Screenshot 2016-06-05 22.03.44

Lifehacky.cz

Co by v podnikání na volné noze mohlo být důležitější, než efektivita? Na serveru lifehacky.cz , který provozuje Tomáš Baránek, na vás čeká spousta užitečných tipů od hudby po technologie. A i přesto, že Tomáš doplňuje nové posty s menší kadencí, rádi se k jeho poznámkám a návodům vracíme.

Screenshot 2016-06-05 22.08.53

KnowHowClub

Asi vám je jasné, že když se na své profesní dráze přestanete vzdělávat, nebude to ani s vaším pracovním uplatněním nejzářivější. A je naprosto skvělé, že je dnes možné absolvovat nejrůznější kurzy i formou online webinářů, nebo e-learningu. Online školení od špičkových expertů z praxe nemusí být navíc vůbec drahé.

Screenshot 2016-06-05 22.11.16

Naučmese.cz

Jestli je vaše touha po vzdělání opravdu velká, podívejte se na nabídku školení a kurzů na serveru Adama Marčana, naucmese.cz, který sdružuje komunitu lektorů, školitelů a odborníků z nejrůznějších oblastí. Osobní a pracovní rozvoj, zdravý životní styl, sport, cestování, gastronomie, nebo kreativita? Inspiraci se meze nekladou. A lektory se můžete stát i vy!

Screenshot 2016-06-05 22.11.30

Minutovynetworking.cz

Potkávat a poznávat nové lidi, se kterými si můžete vyměňovat znalosti a zkušenosti, nacházet mezi nimi nové přátele, kolegy, ale i pracovní partnery? Díky službě Minutový networking to jde poměrně rychle a musíme říct, že jsme byli hodně příjemně překvapení. Vaše podnikání tak může získat úplně nový vítr a třeba i zcela jiný směr.

Screenshot 2016-06-05 22.11.57

Freelo.io Blog Inspirace 7 užitečných odkazů pro volnonožce

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.