Freelo Blog Strojovna Freelo update 2/2018

Freelo update 2/2018

Aktualizace Freela

Přinášíme celou řadu novinek ve Freelu. Mrkni buď na 10 minutové video, nebo se pusť do čtení. Budeme rádi, když nám dáš vědět jak se ti novinky líbí.

Nové menu

Přepracovali jsme kompletně celé menu. Je přehlednější, rychlejší a hezčí. Využívá SVG ikonky a animace. Na mobilu je navíc připnuté dole, takže se na větších mobilech lépe ovládá.

Největší změna se dotkla notifikačního centra. Tam dominuje profilová fotka uživatele, který vyvolal akci a název úkolu. Klikací je celá oblast notifikace, takže je ovládání příjemnější.

Podklady e-mailem

Největší novinka tohoto updatu je rozšířené propojení s e-mailem. U každého To-Do listu si budeš moct vygenerovat e-mailovou adresu, na kterou když zašleš e-mail založíš tím nový úkol. Přidají se i soubory. E-mailové adresy jdou generovat i k jednotlivým úkolům. Takový e-mail se poté přidá jako komentář do diskuze.

Vygenerované adresy si můžeš uložit mezi své kontakty v mailové aplikaci. Díky tomu se nebudeš muset pokaždé vracet pro adresu do Freela, ale jen si najdeš správný kontakt. Také je možné vytvořit si lépe zapamatovatelnou adresu se svou doménou a nastavit si její přesměrování na straně hostingu.

Rozšířené API

Naše API má nové možnosti:

  • Operace na práci s výkazy
  • Operace na editaci úkolu – název, termín, přiřazení atd.

Veřejné API rozšiřujeme zatím vždy jen na základě smysluplných požadavků ze strany uživatelů.

Pozvánky do Freela

Zapracovali jsme na lepší použitelnosti pozvánek nových kolegů do Freela. Poznáme například chybnou e-mailovou adresu. Nevyzvednuté poznámky lze odeslat znovu, nebo jde poslat aktivační odkaz ručně. Ikonka uživatele navíc zobrazuje jestli uživatel ještě nepotvrdil účet nebo jestli je s pozvánkou nějaký problém.

Veřejně sdílené úkoly

Veřejně sdílený úkol zobrazuje nyní i autora, podúkoly a termín. Také je to graficky o něco hezčí. Zapracovali jsme i na funkčnosti. Veřejné To-Do listy a úkoly lze embedovat pomocí iframe do dalších webů. Můžeš si tak rozšířit nějakou svou nástěnku nebo jiný systém.

Tyto veřejně sdílené stránky mají také zakázanou indexaci a procházení roboty.

Kanban board

Několik změn jsme provedli i na Kanban nástěnce:

  • Filtrování je odsunuté do pravého sloupce
  • Název To-Do listu zůstává viset nahoře při skrolování
  • Menu projektu je viditelné jen na desktopu a je menší
  • Viditelný horizontální scrollbar

Vyfakturuj.cz

Napojili jsme další fakturační platformu: Vyfakturuj.cz Martina Dostála, kterého jsme i vyzpovídali v našem podcastu. Propojení má standardní funkčnost. Načítá seznam klientů, vystaví fakturu atd. Stačí jen vyplnit e-mail a API klíč. Freelo se o zbytek postará.

Hromadné zvaní uživatelů do projektu

Do projektů lze nyní zvát uživatele hromadně. Není nutné vyklikávat jednotlivé uživatele, ale lze odkliknout vybrat všechny naráz. Šetří čas při zakládání projektů.

Drobné úpravy

  • V kalendáři je viditelný termín projektu, pokud je nastavený.
  • Při zakládání nového úkolu v globálním pop-up okně je možné založit zároveň i nový projekt.
  • Profilová ikona vpravo nahoře ukazuje tarif tarifu
  • Stránka s přihlášením obsahuje přepínač jazyka

Není toho málo, co říkáš? Další vývoj můžeš ovlivnit na naší nástěnce.

Aktuálně pracujeme na mobilních aplikacích pro iOS a Android a na vykazování času pomocí start/stop. Byla by škoda, kdyby ti uniklo něco nového, tak sleduj naše sociální sítě nebo se přihlas do odběru novinek níže.

P.S.: Oceníme tvůj feedback na nové funkce v komentářích. Práci zdar!

Freelo.io Blog Strojovna Freelo update 2/2018

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.