Freelo Blog Strojovna Hurá, sláva, Freelo má uživatelská práva!

Hurá, sláva, Freelo má uživatelská práva!

Je to tady! Po několika bezesných nocích a litrech vypitých káv jsme poslali na produkci další velkou aktualizaci. Od teď Freelo umí nastavovat uživatelská práva. Už se vám tak nestane, že by klient nedopatřením objevil vaše srandičky na jeho účet.

Do projektů můžete nyní přidávat kohokoliv a udělovat mu práva podle kompetencí. Přepsali jsme kvůli tomu hodně velkou část Freela a několikrát se pohádali, co by mělo nebo nemělo jít nastavovat a jak 🙂

  • Na detailu To-Do listu je vidět, kteří uživatelé do něj vidí.
  • Na seznamu uživatelů v projektu nebo hned při pozvánce lze nastavit jaké To-Do listy uživatel uvidí.

freelo-prava

Checklisty

Svoje checklisty a kontrolní seznamy od teď můžete pohodlně používat přes Freelo. Stačí si je v jakémkoliv projektu vytvořit a poté zkopírovat do požadovaného projektu. Checklisty se hodí např. když potřebujete spustit web a nezapomenout na 100 drobných věcí.

Přemýšlíme i o veřejné databázi Freelo checklistů – uvítali byste něco takového?

freelo-kopirovani-to-do-listu

Přesouvání úkolů

Rostoucí projekty vyžadují i delší seznamy úkolů. Ve Freelu tak určitě uvítáte, že můžete jednotlivé seznamy úkolů přesouvat mezi projekty. Např. jako e-shop budete chtít z jednoho projektu vyčlenit zvlášť úkoly na marketing, plánování, na logistiku atd. do samostatných projektů. Přehlednosti zdar!

freelo-presouvani-to-do-listu

Další drobná vylepšení

  1. Uživatele už můžete do projektu zvát hromadně. A to jak stávající, tak nové prostřednictvím seznamu emailů oddělených čárkou.
  2. Názvy projektů se nyní propisují do předmětů notifikačních e-mailů, které jsou díky tomu přehlednější. Využili jsme také unicode znaků pro vyjádření akce u projektu. Např. ? pro nový komentář nebo ✓ pro dokončení úkolu.
  3. Vyslyšeli jsme vaše volání o pomoc a přehledy na dashboardu jsme trochu upravili na součty odpracované práce. Tohle je ale jen začátek. Chceme v dohledné době udělat ve výkazech a fakturaci ještě větší ordnung!

Screenshot 2016-04-20 21.56.03

Ještě jsme si dovolili přidat přihlašovací stránku našeho kapitána projektů. Je to sice trošku rebel, ale naučili jsme ho slušnému chování 😉

kapitan-projektu-slusnak

Roadmap

Naše hotové aktualizace a plány je možné sledovat na veřejné Freelo Roadmap. Líbí se? Takto bude brzy vypadat veřejný To-Do list, který přes tajnou adresu snadno nasdílíte komukoliv – třeba vaší babičce 🙂

Nevidíte na seznamu funkci, která by se vám hodila? Napište nám do komentářů.

Freelo.io Blog Strojovna Hurá, sláva, Freelo má uživatelská práva!

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.