Freelo Blog Strojovna Jak posádka Freela opět vyrazila makat k moři

Jak posádka Freela opět vyrazila makat k moři

Firemní kultura TOP Freelo Hackathony

Teambuilding v Chorvatsku – pro Freelo jasná volba už několikátým rokem. Výjimkou nebyl ani ten letošní. 10 dní na načerpání nových nápadů, otevření obzorů, stmelení týmu, poznávání nové námořnice … a překvapivě makat. Na konci srpna vyplula naše posádka – tou dobou ještě čtyřčlenná – vstříc novým poznatkům, zážitkům a zkušenostem do městečka Rovinj.

Jak se balíš na dovolenou? Stačí ti plavky a ručník nebo bereš na každý den jiný ohoz? My jsme zvolili první variantu. Místo karet na zabití nudy jsme vezli čtyři notebooky a externí obrazovky, motanici kabelů, klávesnice a další serepetičky.

Neměli jsme totiž v plánu chytat lelky. Ale pracovat. Společně, vytrvale. Vlastně žádná dovolená.

Na cestu připravil náš vrchní šéfkuchař Karlos tašku plnou obložených baget, zeleniny, ovoce. Přibalili jsme nadupaný playlisty a vyrazili..

Cestou nás hlad rozhodně netrápil. Karlos nachystal vydatnou sváču.

Po deseti hodinách cesty jsme dorazili na místo. Hádej kam směřovaly naše první kroky? Je to jasný – k moři. Zasloužená koupačka po dni prosezeném v autě. Ještě jsme sjeli do Lidlu – vykoupit zeleninu, ovoce, olivy, sýry a samý dobrý věci. Energii přece budeme potřebovat.

Námořníci na palubě.

Proč takový pracovní výlet podniknout?

Mimo dobře známou kancelář a prosezené židle se můžeš s kolegy blíž poznat, pochopit jejich práci, diskutovat nad úkoly, mít čas na rozsáhlejší projekty. Budovat vzájemnou důvěru, která je mezi kolegy jedním z klíčových prvků k perfektně odvedené práci. Nic tě od práce nevyrušuje a nestahuje pozornost. Věci jako co uvařím doma k večeři, kdy že zavírají na úřadě a stihnu vyzvednout děti, necháváš za hlavou.

Na prosluněné terase, se společně uvařenou večeří se s lehkostí proberou nejrůznější témata (i ta pracovní), vtipy skáčou jeden za druhým až se popadáme za plné pupky. Tyhle velké maličkosti nás spojují a dělají z nás opravdový tým.

V naší prázdninové vyklimatizované kanceláři jsme makali, abychom pro vás, námořníci, udělali Freelo ještě lepší. Nezapomínali jsme na to, že jsme v Chorvatsku, po (i během) práce jsme se odměňovali během k moři, koupačkama, hrnci salátů a Ožujskem.

Společné snídaně, obědy, večeře na naší prosluněné terase byly na denním pořádku.

Jak vypadal takový ne-dovolenkový den?

Kluci každé ráno vyběhli směr pláž, zaplavali si a vraceli se s ještě větší energií zpátky. Připravili snídani sportovců a usedli k obrazovkám. Káťa se v devět sotva vyhrabala z postele a pomalým tempem přepnula do pracovního režimu.

Po hodinách práce se začínajícím kručením v břiše přišel čas oběda. Neustále hladový Karlos začne přemlouvat Kulina, ať se zvedne ze židle a jde mu helpnout s vařením.  Společnými silami něco ukuchtí. A co dál? Siesta? Kdepak, zase práce. Prokládaná čokoládou. Kávou. Po dni u klávesnice kluci znovu vybíhali z naší prázdninové kanceláře. Káťa vyrážela poznávat malebnou Rovinj. Sešli jsme se znovu u jednoho stolu – ať už nad večeří nebo pokračováním v bušení do klávesnic.

Zabraní do práce.

Co nového jsme vypustili na palubu?

Všechno to programování, kódování, brainstormování, telefonování a blogování přineslo své ovoce. Vzniklo pár fajnových vychytávek. Zaměřili jsme se na rozšíření stávajících funkcí. Hledali jsme takové, které přinesou užitek co nejvíce námořníkům. Brzy si je všechny budeš moct vyzkoušet a tady jsou:

  • víc řešitelů úkolu formou přiřazení uživatele k podúkolu
  • funkčnější a hezčí lajky komentářů – nově přijde autorovi komentáře i notifikace
  • M jako „můj úkol“ – super rychlé přiřazení úkolu pomocí klávesové zkratky – najeď kurzorem na úkol a klikni na klávesu M
  • vyhledávání je rychlovka – nová klávesová zkratka Alt + Shift + F spustí vyhledávací okno a s ním i naposledy navštívené úkoly
  • sdílení projektů mimo Freelo
  • rozšířené filtrování – netop se v termínech a hledej podle plovoucích termínů, když chceš sledovat úkoly v časovém okně, které se posouvá
  • možná už jsi zaregistroval nové ikonky a avatary

Výlet po stopách Vojáka

Po 6 dnech převážně prosezených u compů, jsme si řekli, že bychom mohli vyrazit někam do přírody. Provětrat hlavy a protáhnout těla.

Naskákali jsme brzy ráno do auta, směr nedaleký přírodní park Učko. Naším cílem bylo zdolat horu Vojak. Cesta to byla strmá a kamenitá, kochali jsme se krásnými pohledy – na Rijeku, ostrov Krk a někde v dáli Alpy.

Na vrcholu nám foukl do plachet energii (a snad i nové nápady) silný vítr a boží výhled.

Jak jsme dupali až na vrchol.

Uteklo to jako voda

Sama za sebe můžu říct, že jsem si z Hackathonu odvezla plno zážitků. Do Chorvatska jsem vyplula jako čerstvý člen Freelo posádky. S klukama jsme se viděli jen párkrát. Byla to skvělá příležitost, jak vplout do fungování Freela. Samotné aplikace. Poznat kapitány. Zjistit, jak teda doopravdy bude vypadat moje nová práce. A že je fakt boží!

Přemýšlíte o něčem podobném? Nebojte se, vystupte ze své komfortní zóny a vyvezte svůj tým – i víkend na chatě v Krkonoších bude fajn.

Jak dopadl FreeloHackathon v řeči čísel?

Freelo.io Blog Strojovna Jak posádka Freela opět vyrazila makat k moři

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.