Freelo Blog Strojovna Jaký byl náš třetí rok u kormidla

Jaký byl náš třetí rok u kormidla

Zajímá tě jak jsme budovali Freelo ve třetím roce? Pak se pohodlně usaď a začti se do našeho palubního deníku…

Z Podpalubí

Do třetího roku jsme vykročili s podcastem Z Podpalubí, abychom pomáhali s podnikáním i trošku jinak. Cílem je inspirovat, ukazovat cesty, pomáhat s time managementem, představovat návyky úspěšných atp. Chceme zpovídat kapitány větších, ale i menších projektů.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pribeh @liftago ocima @ondraaas v #zpodpalubi #kloboukdoluondro

Příspěvek sdílený Karel Dytrych (@karel_dytrych),

Mezi nejúspěšnější díly patří ten s Danem Gamrotem o osobní produktivitě nebo s Romanem Pichlíkem o vedení vývojářů v Zonky. Věříme ale, že za poslech stojí úplně všechny.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dalsi dil #zpodpalubi brzy k poslechu. Snad vas pobavi jako @dgamrot pobavilo foceni 🙂

Příspěvek sdílený Freelo.cz (@freelocz),

Lepší každý den

Samotné Freelo vylepšujeme na denní bázi. Největší posun pro nás a hlavně pro naše uživatele mělo spuštění mobilních aplikací. Aplikace sice nejsou nativní, ale umí přesně to, co uživatelé potřebují, když jsou v terénu. Odpovědět, mrknout na notifikace, přiložit fotku a mnoho dalšího. Dočkali jsme se i několika recenzí na Letem světem Applem, Smartmanii nebo na Mobilenet, ze kterých máme upřímnou radost.

Velký ohlas sklidil náš nový Timetracking. Nad každým úkolem se dá pohodlně měřit odpracovaný čas. Pomocí klávesové zkratky je zapnutí měření otázka vteřiny. Měření je navíc ke konkrétnímu úkolu, takže není nutné hledat úkol či vybírat projekt, ke kterému by se měl čas přiřadit. Krása. Oblíbenost této novinky by se dala změřit počtem telefonátů po jejím nasazení – bylo jich opravdu hodně.

Skvělý milník pro naše uživatele byla i implementace jednoduchého procesního řízení. Jak se Freelo měnilo ukazuje náš changelog nebo sekce strojovna tady na blogu.

Vzdělávání a sdílení

Během roku jsme měli nespočet workshopů a přednášek. Když je možnost, podělíme se o kód třeba i na Githubu.

Snažíme se doporučovat kvalitní lektory, kteří pomohou s firemním managementem a procesy. V tomto ohledu doporučujeme hlavně trio Renata Novotná, Mira VlachDan Gamrot. Sami jsme rozjeli tříhodinový kurz na Naučmese, díky kterému budeš mít Freelo v malíčku.

 

Sdílení Know-how jsme chtěli rozvířit i mezi tvůrci SaaS aplikací. Právě proto jsme uspořádali (zatím dvě) setkání SaaSkařů spolu s Petrem Fershmanem z Dativery. První v lednu v STRV na téma Jak na úspěšný onboarding uživatelů a druhý v Microsoftu na téma Marketing & SaaS. Na obě akce přišli úplně skvělí lidé. Na podzim na to navázali v Brně kluci ze Smartlooku akcí marketing Monstaas. Snad zase brzo přebereme štafetu další akcí pro SaaSkaře 🙂 .

Offline akce & setkání

Navštívili jsme celou řadu různých konferencí a to nejen jako účastníci, ale i jako přednášející. Např. na Webexpu Karel povídal o našem procesu, jak aplikaci překládáme, na Barcampu v Hradci Králové zas mluvil o zdravém životním stylu a jak k němu došel, v Ostravě to bylo o automatizaci v malém týmu.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Náš @karel_dytrych dnes korzuje na Barcampu v Ostravě. Jako vždy super akce! Stavte se na pokec a ruma dokud ještě 😉 #t

Příspěvek sdílený Freelo.cz (@freelocz),

Akcí byla ale celá řada – Affiliate konference, barcamp v Kolíně, APEK školení, Shopcamp, Konference projektového řízení, Leadership konference, budějovický Čtvrkon, DNA lídra v Bratislavě, Lovebrand konference:

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@karel_dytrych on the stage ? @webexpo #webexpo #webexpo2018 #t

Příspěvek sdílený Freelo.cz (@freelocz),

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dnes skoleni pro top ceske eshopy #apek #freelo #workshop #t

Příspěvek sdílený Freelo.cz (@freelocz),

Nutné (ne)zlo

Neustálé ladění priorit shora dolů a zleva doprava. Každý den nám přichází řada nového Feedbacku, nový pohled na věc, nové názory. A my jsme za to velice rádi! Vždy jsme se to snažili reflektovat do našeho seznamu priorit a důležitosti nových úprav. To bere hodně času a energie, ale víme, že je to nutné a důležité. 

Fuck-upy

Čím jsme si letos namleli? Tak trochu technologicky a není to tak dlouho nazpět. Zavedli jsme technologii websocketů, která nám Freelo “oživila”. Timetracking napříč taby v prohlížeči měří stejně, nejdůležitější nové změny na stránce se zobrazují bez nutnosti reloadu atd. Tak přesně tohle jsme museli z produkce bohužel po spuštění zase rychle stáhnout. Chyby se projevily až pod plnou zátěží. Po několikadenní analýze jsme již radostně websockety vrátili. Dobrá zkušenost 🙂

Expanze se trošku nepovedla. V létě jsme si museli přiznat, že myšlenky na dobývání San Francisca nás jen rozptylují a brzdí. Ve výsledku jsme nedělali dobře ani svět ani lokál. Takže jsme strhli kormidlo zpět a plachty napnuly místo na moře jen na Lipno. A bylo to asi správné rozhodnutí. Časem se samozřejmě na širé moře (možná oceán) zas vrátíme.

Nové Case Studies

Na webu jste si letos mohli všimnout nových zajímavých případovek. Jedna je s vývojáři technologicky vyladěných e-shopů Simplia, další s designovými hodinkami 24TIME a nebo s pokladním systémem Dotykačka. Reference nám narostli o řadu zvučných týmů jako Nikon, Ušetřeno, KetoDiet, Opavská univerzita, Euromedia, Dopravní podnik Ostrava a další. Radost máme samozřejmě z každého uživatele. Máme na to dokonce vlastní kanál na Slacku – #egobooster 🙂 .

Remote

Od listopadu už se potkáváme konečně face2face everyday 🙂 . V Pardubicích jsme otevřeli kancelář spolu s Máriem Roženským ze SupportBoxu. Co si budeme povídat, vysvětlit si některé věci osobně je prostě mnohem efektivnější a pohodlnější. Pokud budete mít cestu kolem, dejte vědět a stavte se na kafe!

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Naše stoly si žijou na vysoké noze ? #standingdesk #pardubice #t

Příspěvek sdílený Freelo.cz (@freelocz),

Třetí rok řečí čísel

Třetí rok jsme pomohli dotáhnout 150 000 úkolů. Což je třikrát víc než loni. Aktivně se u nás nyní řeší 40 000 projektů. Věříme, že dopadnou úspěšně!

Freelo narozeniny

A samozřejmě i letos jsme si užili narozeninovou oslavu se vší parádou. A hlavně se skvělými uživateli. Ani se nám nechce věřit když přijede třeba Honza Čech až z České Třebové a to tři roky po sobě. Třikrát jsme na narozeninách viděli i Jirku Procházku. Jste boží. Mrkněte na video.

Díky že jste s námi, moc si toho vážíme!

Freelo.io Blog Strojovna Jaký byl náš třetí rok u kormidla

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.