Freelo Blog Strojovna Nový kanban, reporty, sledování To-do listů a další novinky

Nový kanban, reporty, sledování To-do listů a další novinky

Aktualizace Freela

Naši kapitáni kódu plují plnou parou vpřed. Od srpna spouštíme jednu pecku za druhou. Tak si pojďme ukázat, co máme ve Freelu odškrtnuto jako hotové.

Mrkni na všechny novinky v 11 minutách

Nový kanban napnul plachty

Nejviditelnější novinka je nový kanban. Neboli sloupcové zobrazení úkolů v projektu. Je mnohem přehlednější a rychlejší. Nově není nutné přesunovat kartičky nebo sloupce pomocí chňapacích ikonek, ale lze je přesouvat „dragnutím“ kdekoliv na celé ploše. To platí i o podúkolech. Vyvoněný kanban, který už na sobě nemá štítek beta, si můžete prohlédnout v tomto krátkém videu.

Sledování To-Do listů

Nové sledování To-Do listů umožňuje nastavit, kteří členové posádky budou stávající nebo budoucí úkoly v daném seznamu sledovat. Bez nutnosti nastavovat to u každého úkolu zvlášť. To-Do listu lze také nastavit výchozího řešitele úkolu.

To se hodí, když:

  • Nechcete pořád opakovat: „nezapomeň mě tam označit, ať vím co se s úkolem děje“ nebo „Nastavuj tam Honzu jako řešitele úkolu“.
  • Vznikne úkol e-mailem. Dozví se tak o něm správní lidé a případně se rovnou nastaví řešitel.
  • Někdo přesune úkol do daného stavu/sloupce. Nastaví to samo řešitele nebo správné sledující. Třeba nad sloupcem DONE to dá vědět těm, kteří kontrolují hotovou práci.

Souhrny

Mnohem lepší možnosti filtrace i vizualizace získali souhrny. Ty se hodí každému kapitánovi, kterého zajímá, jaké aktivity jsou nákladné finančně nebo časově. Případně jak se to vyvíjí v čase.  Souhrny umožňují:

  • Vytvářet a ukládat si různé pohledy. Třeba podle typů projektů, oddělení ve firmě, lidí, typu práce (pomocí štítků) atd.
  • Různou vizualizaci podle času nebo peněz a také podle délky zvoleného časového období.
  • Exportovat vyfiltrovaná data do excelu.
  • Pracovat s interaktivní tabulkou, která seskupuje data podle lidí, projektů nebo To-Do listů.

Chytré odkazy

Interní odkazy typu app.freelo.cz/XXX převádíme na jejich textovou podobu. Tedy pokud použijete odkaz na projekt, ve výsledku je na daném místě název toho projektu. Obdobně to je třeba s odkazem na úkol. U odkazu na komentář se zobrazí v okénku i jeho znění.

Integrace na Raynet 🐟

Nejoblíbenější české CRM – Raynet se odteď kamarádí s Freelem. Integrace umožňuje zobrazit ve Freelu informace o klientech, událostech a obchodních případech. To se hodí, když má u vás v týmu přístup do Raynetu jen omezený počet lidí. Celý tým tak vidí, co se s klientem děje. Obdobně přímo v Raynetu obchodníci vidí, jak je to s úkoly, nebo je mohou na klik založit.

Notifikační centrum

Notifikační centrum a stránka s výpisem všech notifikací nově umožňují zobrazovat pouze nepřečtené notifikace. Můžete tak zkusit fungovat v režimu „notification inbox zero“. Stránka s výpisem všech notifikací

Tři drobnosti na závěr:

  • Uložené pohledy na dashboardu si můžete seřadit podle sebe.
  • Běžící time tracking nově signalizujeme červeným puntíkem na faviconě v tabu prohlížeče.
  • Připomínka úkolu má nově volby za měsíc a za dva měsíce.

Na co se můžete těšit příště? Hlavně to budou chytré podúkoly. Neboli podúkoly s možností přiřazení termínu a vlastní diskuzí. Také zase o něco vylepšíme poznámku. A pro fanoušky Gmailu přibude doplněk, který umožní zakládat úkoly rovnou z inboxu.

Dejte nám vědět jak se vám novinky líbí…

Freelo.io Blog Strojovna Nový kanban, reporty, sledování To-do listů a další novinky

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.