Jakub Přibyl je výživový specialista s dlouholetou praxí a lektor na škole klinické naturopatie. Je, spolu s Michalem Kočím, zakladatelem značky Trime, která se specializuje na prémiové doplňky stravy. Kromě toho tvoří vlastní podcasty. Celý rozhovor Karla a Jakuba se pochopitelně točí kolem výživy, současných trendů nebo budoucnosti potravin. Dozvíte se také, jak vznikl Trime, a čím se liší od konkurence. Proč nesnídat 365 dní v roce vejce? Tak přesně na to najdete odpověď v tomto dílu podcastu Z Podpalubí.
Půstování považuji za dovednost, kterou by měl ovládnout každý.
Co všechno jsme probrali?
- Kvalitu potravin a jejich budoucnost
- Podvýživu, nadváhu a obezitu
- Co tvoří kvalitní rozmanitý jídelníček a jak ho objektivně posoudit
- Výživu lidí z kanceláří vs. sportovců
- Výživu před těhotenstvím, v těhotenství
- Jak nás ovlivňuje výživa z dětství – nutrigenetika, nutrigenomika
- Co vše ovlivňujeme nákupem potravin
- Proč jsou důležité bílkoviny a využití jejich celého spektra
- Chybování u tuků, Omega 3 a Omega 6 mastné kyseliny
- Suplementaci
- Vznik značky Trime
- Přerušovaný půst
- Raw, keto, paleo, vegan stravu
- Jaké množství alkoholu je přijatelné a jeho vliv na spánek
Kam dál?
Sleduj Jakuba na webu Trime.cz. Pokračuj na Trime podcasty.
Líbil se ti podcast? Tak ho pošli dál, navrhni hosta nebo napiš hodnocení na iTunes. Děkujeme! 💙