Freelo Blog Strojovna Podúkoly můžou mít řešitele a další vychytávky

Podúkoly můžou mít řešitele a další vychytávky

Aktualizace Freela Freelo Hackathony

Freelo hlásí velký chorvatský update! Zase jsme se jednou na dva týdny zavřeli před přímořským sluníčkem do klimatizovaného apartmánu a čistili palubu a leštili strojovnu Freela. Věříme, že se vám teď na kapitánském můstku budou projekty řídit zase o něco lépe. Takže, co je nového?

Všechny změny v jednom videu

Více řešitelů úkolu formou přiřazení podúkolů

Velmi často jste si psali a volali o více řešitelů jednoho úkolu. My jsme se ale úspěšně bránili a měli jsme pro to dobrý důvod: Přiřazení více osobám způsobuje paralýzu, kdo vlastně má úkol udělat a také situaci, kdy si dva přiřazení lidé myslí, že to zpracuje ten druhý.

Po delší době (a vylepšení šablon pro procesy) dávat smysl umožnit více řešitelů úkolu pomocí přiřazení k jednotlivým podúkolům. Tím se nastavuje zcela jasně kontext, kdo má co udělat. Případně lze odškrtávat kdo má svou část hotovou apod.

Ukázka přiřazených podúkolů na detailu úkolu.

Na řádku úkolu je pořád vidět hlavní přiřazená osoba, ale pokud v daném úkolu mám přiřazen nějaký nehotový podúkol, tak mi aplikace malým modrým kolečkem signalizuje, že mě tam něco čeká.

Ukázka stavu podúkolů. Kruhový graf s tečkou značí, že v daném úkolu existují podúkoly, které jsou přiřazené tobě.

Stejné zobrazení najdeš i na Dashboardu s vyfiltrovanými tvými úkoly. Kromě úkolů přiřazených tobě samotnému, zde najdeš i úkoly s nehotovým tobě přiřazeným podúkolem.

Za hezčí a funkčnější „lajky“

Nyní máš dva nové důvody klikat kolegům na palec nad komentářem. Jednak je kliknutí super hezké a animované, ale co je důležitější, nově přijde autorovi komentáře i notifikace. Funkci tak můžete využít jako „souhlasím“, „četl jsem“ nebo si třeba do dvou různých komentářů rozdělit hlasování o nějakých dvou variantách.

Ukázka animovaného lajku komentáře.

Svou práci si nastavíš dřív, než bys stisknul „M“

Ano, máme novou klávesovou zkratku, která je proklatě krátká. Vždy když klikneš na klávesu M, tak přiřadíš (nebo přiřazení odebereš) sám sobě ten pod/úkol, nad kterým zrovna máš kurzor myši. Je to super rychlé a pohodlné.

Ukázka rychlého přiřazení úkolu pomocí klávesové (M) a „myší“ zkratky.

Rychlovka je také druhá nová klávesová zkratka Alt + Shift + F. Ta vyvolá vyhledávací okno, které automaticky nabízí poslední navštívené úkoly, umí našeptávat názvy projektů, úkolů a dalšího obsahu. Rychle se tak dostaneš tam, kam potřebuješ.

Ukázka naposledy navštívených úkolů u pole hledání.

Sdílení projektů mimo Freelo včetně podúkolů

Nasdílet přehled o projektu někomu, kdo nemá registraci ve Freelu je záležitost na dva kliky. Do nedávna nebylo možné na těchto nasdílených projektech vidět podúkoly. Ty je nově možné kliknutím zobrazit.

Ukázka sdíleného To-Do listu s úkoly a zobrazenými podúkoly.

Filtrování na Dashboardu je zase chytřejší

Už nebudeš plavat ve svých úkolech. Nově si totiž můžeš nastavit plovoucí termíny a pár dalších drobností:

  • Plovoucí termíny – Vytvořené v období a Úkoly s termínem. Umožňují vypisovat úkoly v plovoucím okně termínu, takže není nutné měnit pevné datum.
  • Zvýraznění aktivních filtrů – Jasně indikuje, které parametry máš v aktivním filtru nastavené.
  • Dashboard si pamatuje – Naposledy vyhledávané filtry – i ty neuložené – se na pozadí ukládají. Pokud tak z výpisu přejdeš na úkol a zpět na Dashboard, vrátíš se přesně tam, kde jsi skončil.
  • Přidali jsme filtr u Stavu úkolůVše na zobrazení dokončených i nedokončených úkolů najednou.
  • Moje přiřazené úkoly zobrazují i úkoly, kde mám přiřazený nehotový podúkol.

Nové ikonky a avatary

Hezčí ikonky najdeš třeba u připnutých odkazů, ovládacích prvků nebo u souborů. Také jsme předělali avatary uživatelů, kteří nemají nebo nechtějí mít fotku. Místo nich se zobrazují jejich iniciály, které usnadňují identifikaci ostatním členům týmu.

Ukázka připnutých informací u projektu.

Co už pár týdnů ve Freelu je a stojí za připomenutí?

Chceš vědět o všech novinkách co nejdříve? Sleduj naše sociální sítě (Instagram, Youtube, Facebook, Twitter) nebo se přihlaš k našemu newsletteru. Všechny změny najdeš vždy v našem changelogu.

Freelo.io Blog Strojovna Podúkoly můžou mít řešitele a další vychytávky

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.