Freelo Blog Akademie Pořádná jarní porce vylepšení ve Freelu

Pořádná jarní porce vylepšení ve Freelu

Aktualizace Freela

Freelo vylepšujeme a ladíme o drobné krůčky každý den. To běžný uživatel ani nepostřehne a tak je to správně. Někdy jsou změny komplexnějšího charakteru, kdy jedna věc navazuje na druhou. Přesně takový větší „jarní update“ jsme právě vypustili.

Ale nebojte se, nic zásadního se nemění. Jde spíš o rozšíření některých slibovaných funkcí.

Tak pojďme na to!

Nechce se ti číst? Tak se podívej na videoukázku:

Nový Dashboard (Reporting)

Dashboard je místo, díky kterému každý uživatel ví, jaké úkoly má řešit. Setkávali jsme se ale s mnoha požadavky od vedoucích pracovníků, kteří se snažili řešit následující situace:

  • „Potřebuju zkontrolovat úkoly, které jsem rozdal minulý týden.“
  • „Kde najdu úkoly, které jsem vytvořil a přiřadil uživateli XY.“
  • „Jaké úkoly se dokončily minulý týden.“
  • „Potřebuju projít úkoly, které jsem vytvořil a mají prošvihnutý termín.“

Na základě velkého množství zpětné vazby jsme se rozhodli na Dashboard přidat možnost vytvořit a uložit si „úkolové reporty“. Stále na Dashboardu najdete sekce: Přiřazené mně, Moje priority úkolů. Nově přibyly: Přiřadil/a jsem ostatnímVytvořil/a jsem já. Sledované úkoly jsme přesunuli pod uživatelský profil do spodní části.

Pod těmito základními reporty pak lze přidat další Vlastní filtry/pohledy, které si vypíšete pomocí filtrů v pravé části:

Ukázka nového Dashboardu a sekce Reportů.

Další výhodou nového zobrazení je způsob vypisování úkolů i s názvy To-Do listů. U obecnějších názvů úkolů už bude jasnější, čeho se co týká.

Veřejně sdílené úkoly zobrazují soubory

Na letošním #FreeloHackathonu jsme řešili plno věcí. Jednou z nich bylo i zobrazování souborů na veřejně nasdíleném úkolu. Víme, trošku nám to trvalo, ale máme radost, že je tenhle drobný nedostatek už konečně minulostí 🙂

Changelog úkolu

Úkoly jsou občas „velmi živý organismus“. Uživatelé mění termíny, přehazují si přiřazení z jednoho na druhého, doplňují se podúkoly a komentuje se o sto šest. Hodně z vás nás žádalo o možnost tyto akce sledovat a v případě potřeby je zpětně dohledat. Přesně z těchto důvodů jsme přidali historii všech důležitých aktivit nad úkolem.

Tahle funkce je dostupná přes trojtečkové menu u úkolu napříč celou aplikací.

Mention @project

Potřebuješ označit v komentáři všechny kolegy a nechce se ti vypisovat všechny jednotlivě? Právě pro tento účel můžeš použít novinku @project mention.

Tahle zmínka upozorní notifikací či e-mailem (v závislosti na nastavení uživatele) ty osoby, které mají přístup k úkolu. To znamená, že pokud v rámci projektu máte omezená práva nad To-Do listy, tak upozornění přijde jen těm „správným uživatelům“, kteří oprávnění vidět tento úkol mají.

Ukázka zmínky všech uživatelů projektu.

Poznámka u faktury

Nově lze přidat ke každé faktuře textovou poznámku. Hodí se třeba pro lepší vlastní identifikaci nebo doplnění informací.

Ukázka editace poznámky u faktury.

Animace dokončení úkolu

Občas se stávalo, že se uživatelé ptali: „Jak máme úkol dokončit“. Lámali jsme si hlavu s tím, jak dát uživateli lépe najevo, že ten prázdný čtvereček vlevo od názvu úkolu je checkbox, který stačí pro dokončení úkolu odškrtnout.

Přidali jsme náhled šedé „ dokončovací fajfky“ už při najetí na řádek – pevně věříme, že to bude pro uživatele jasnější 🙂

Další příjemnou drobností je animace dokončovaného úkolu, který plynule zmizí směrem dolů k ostatním dokončeným úkolům v To-Do listu.

Ukázka animace dokončení úkolu.

Řádkový výpis souborů a poznámek

Nově si můžete přepnout standardní dlaždicový výpis na kompaktnější řádkový. Ten se hodí hlavně v případech, kdy máte u projektu spíše textové nebo tabulkové soubory. V případě převahy obrázků doporučujeme spíš dlaždicový výpis.

Řádkový výpis můžete zapnout i u poznámek.

Ukázka přepnutí souborů na řádkový výpis.

Kopírování URL úkolu / komentáře

Chcete-li zkopírovat URL konkrétního komentáře (kotvu), stačí kliknout na ikonku „řetězu“ a máte URL ve schránce.

Další novinkou je možnost zkopírovat URL v mobilních aplikacích, kde to nejde jednoduše jako v prohlížeči přes adresní řádek.

Ukázka kopírování URL úkolu přes trojtečkové menu v mobilních aplikacích.

Tak co na novinky říkáte? Budou se hodit? Ze které máte největší radost?
Těšíme se na vaše ohlasy v komentářích!

Freelo.io Blog Akademie Pořádná jarní porce vylepšení ve Freelu

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.