Freelo Blog Podcast & Rozhovory Rozhovor s Markeťačkou na volné noze – Janinou Dvořákovou

Rozhovor s Markeťačkou na volné noze – Janinou Dvořákovou

Rozhovory

Připravili jsme pro vás první ze série rozhovorů s uživateli Freela. Vyzpovídali jsme markeťačku na volné noze – Janinu Dvořákovou (twitter, linkedin). Dozvíte se jakým způsobem pracuje, koho má v týmu a proč si pro komunikaci nad úkoly vybrala právě Freelo.

Pověz nám něco o sobě a své práci. Čím se zabýváš?

Pokud mám svou práci popsat v krátkosti, pak řeknu, že jsem markeťačka na volné noze, která hodně píše, vymýšlí, koordinuje, vyhodnocuje a povídá si se svými klienty. Nejvíc se zaměřuji na obsah, social media a do velké míry online mktg, který mě už víc než 12 let neuvěřitelně baví.

V čem je tvoje práce specifická, že ses začala zajímat o Freelo?

Specifická je asi v tom, že se na jednotlivých úkolech (nebo celých projektech) podílí více lidí najednou – grafici, optimalizátoři, další kolegové – a čas od času je celkem fuška všechny a všechno ukočírovat. Od tvorby produktových letáků až po robustní webové stránky.
A proč Freelo? Delší dobu jsem hledala nástroj, které by byl uživatelsky jednoduchý, poskytl mi maximální přehled nad veškerou prací a jejím postupem, a který by byl zároveň místem, kde budou všechny vstupy a výstupy pohromadě. Zkrátka jsem potřebovala něco, co by mi práci zpříjemnilo a zjednodušilo.

Jak vypadá tým, se kterým spolupracuješ?

Konkrétní tým se vždycky odvíjí od klienta a zadání. Ale nejčastěji spolupracuji s grafiky, PPC specialisty, specialisty na SEO, ale často také s několika zástupci klienta.

Pracujete společně jenom online nebo se potkáváte i osobně?

I to se mění v závislosti na projektu a klientovi, ale většinou ano, setkáváme se.

Jaká je u vás na Freelo odezva? Líbí se?

Pokud budu mluvit za sebe, pak ano, líbí a moc. Vyhovuje mi, že je práce s ním jednoduchá, intuitivní – a to vidím jako velkou výhodu i pro spolupracovníky, kteří jsou počítačově méně zdatní, nebo se neradi pouští do novinek.

To jsme rádi. Jak jste komunikovali před Freelem?

Většinou emailem, telefonicky, sdílením složek na Dropboxu, nebo GDrive. Chvilku jsem testovala i Droptask a Trello. (TIP: Nástěnky z Trella můžeš do Freela snadno importovat)

Co vám nevyhovovalo a proč jste se rozhodli pro změnu?

To je jednoduché. Když pracně dohledáváš v emailech kdy, kdo, komu, co poslal a jestli to odpovídalo zadání, které poslal někdo jiný, někdy jindy, někomu jinému a pak to všechno musíš mít ještě navíc nasázené v kalendáři, abys něco neprošvihl a aby toho všeho nebylo málo, děláš si poznámky do to-do nástroje .. pak tě to brzy přestane bavit a chceš ideálně nástroj 10v1.

Jaké jsou podle tebe největší přednosti Freela?

  • Mám díky Freelu přehled o všech projektech a jejich stavu
  • Ohlídá mi všechny termíny
  • Dobře se s ním koordinuje spolupráce s větším počtem lidí
  • A nemusím číst manuál, abych věděla, jak funguje. 🙂

A kde jsou naopak slabiny? Co bychom měli udělat, aby to byl opravdu ideální komunikační nástroj?

Pořád ještě Freelo testuji a nezapojila jsem všechny spolupracovníky, takže jediné, co mě osobně napadá, jsou rutinní, pravidelně opakující se úkoly v rámci projektu, ty mi chybí. A pak ještě přidělení práv/ umožnění náhledu jen ke konkrétnímu úkolu, ne k celému projektu. Na nic jiného jsem aktuálně nenarazila.

Dovedeš si představit uplatnění Freela i v dalších konkrétních profesích?

Určitě. Řekla bych, že všude, kde se pracuje v týmech, bude Freelo moc užitečné.

A na závěr, kdybys chtěl někomu Freelo doporučit, co bys zmínil jako jeho největší přínos?

Rozhodně vás nenechá na nic podstatného zapomenout.

Díky za rozhovor!

Freelo.io Blog Podcast & Rozhovory Rozhovor s Markeťačkou na volné noze – Janinou Dvořákovou

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.