Freelo Blog Podcast & Rozhovory Rozhovor s Ondřejem Karanským – majitelem agentury, která se stará o sportovce

Rozhovor s Ondřejem Karanským – majitelem agentury, která se stará o sportovce

Rozhovory

V dnešním rozhovoru jsem si vzal do hledáčku Ondru Karanského – nadaného fotbalistu a zkušeného finančního poradce, který se zabývá specifičtější a komplexnější formou poradenství. Dozvíte se, jak funguje jejich čtyřčlenný tým a jak jim Freelo pomáhá při každodenní práci.

Ahoj Ondro. Pověz nám něco o sobě a své práci. Čím se zabýváš?

Jsme čtyři kluci, kteří se už celkem dlouhou dobu pohybujeme ve sportovním prostředí. V podstatě shodou okolností jsme došli k tomu, že profesionální sportovci nemají v českém prostředí takový servis jako v okolních zemích. Tak jsme se rozhodli spojit vše co umíme a nabídnout to sportovcům, klubům a manažerům jako komplexní službu pod značkou J&K ProSports.

Kdo je váš typický klient? Co všechno pro něj děláte?

Typický klient je jakýkoliv profesionální a poloprofesionální sportovec a je jedno jestli je to fotbalista, hokejista nebo třeba lyžař či kajakář. Může se na nás obrátit kdokoliv.

Klientům pomáhame aby měli pořádek ve financích, daních a účetnictví a byli připravení na cokoliv, co se v jejich kariéře může stát. Zároveň jim pomáhame s právními věcmi jako jsou jejich smlouvy s kluby nebo se sponzory.

Dál se věnujeme i sportovní stránce – to znamená, že zajišťujeme individuální sportovní, psychologickou a výživovou přípravu. V podstatě vše, co profesionální sportovec potřebuje řešit, má u nás pod jednou střechou.

Pracujete společně jenom online nebo se potkáváte i osobně?

Jsme hodně rozlítaný, takže se vidíme osobně tak jednou týdně. Jinak jsme spíš online a na telefonu.

To byl i důvod, že jste začali cítit potřebu nějakého nástroje na komunikaci?

Přesně tak. Není úplně komfortní hledat komunikaci po emailech, v smskách nebo udržet v hlavě to, co jsme právě probrali po telefonu. Takže jsme se rozhodli to mít někde pohromadě, abychom v tom udrželi přehled. Freelo je v tomhle ohledu pro nás ideální.

Jaká je u vás v týmu na Freelo odezva? Líbí se?

Naprosté nadšení. Klukům se Freelo moc líbilo a v podstatě hned jsme ho začali aktivně využívat.

Co „morálka“ řešení úkolů – pozoruješ nějaké zásadní zlepšení?

Naštěstí jsme s morálkou moc problém neměli ani předtím, ale připomínání funguje 🙂 Rozhodně ale pozoruji zlepšení v tom, že se nám „neztrácí“ nápady a všichni mohou sledovat pokroky u úkolů.

Nepřemýšleli jste o zapojení klientů přímo do Freela? – Co projekt, to klient.

Takhle fungujeme v podstatě už teď. Pro každého klienta máme vlastní projekt. Přímé zapojení klientů zatím zvažujeme a pravděpodobně k tomu dojde. Klient svůj požadavek hodí přímo do Freela a odpadne tak další „zbytečná“ komunikace.

Pozn.: V aktuální verzi již lze jeden projekt rozdělit na klientskou a pracovní část. Klientské To-Do listy můžou sloužit třeba pro řešení požadavků nebo jiné operativní úkoly. Ty pracovní naopak pro řešení zadaných požadavků ze strany klienta. Přečtěte si článek o uživatelských právech.

Kde vidíš naopak slabiny Freela? Co bychom měli udělat, aby to byl opravdu ideální komunikační nástroj?

Zatím Freelo používáme pár týdnů, takže na nějaké slabiny jsme zatím nepřišli – pokud vůbec nějaké jsou. Možná přidělení náhledu pouze k To-Do listu a ne projektu, ale to se teda vyřeší další aktualizací.

A na závěr, kdybys chtěl někomu Freelo doporučit, co bys zmínil jako jeho největší přínos?

Freelo bych doporučil každému, kdo chce mít v týmové komunikaci opravdový přehled. Největší přínos vidím v tom, že všichni členové týmu mají pořádek v informacích, prioritách a termínech. Navíc můžeme nad různými úkoly diskutovat na jednom místě a odkukoliv.

Ondro, díky moc za rozhovor. Ať se vám daří!

Freelo.io Blog Podcast & Rozhovory Rozhovor s Ondřejem Karanským – majitelem agentury, která se stará o sportovce

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.