Freelo Blog Strojovna UPDATE: Bezpečnost & Práce s To-Do listy

UPDATE: Bezpečnost & Práce s To-Do listy

Aktualizace Freela

Intenzivně se ve Freelu připravujeme na soulad s GDPR, jehož platnost nastane už v květnu. V souvislosti s tím, jsme připravili celou řadu bezpečnostních opatření. Ty, které se tě dotknou nejvíce, rozepíšeme v tomto blogpostu.

V nastavení je nová sekce Zabezpečení a přihlášení, ve která najdeš několik zajímavých sekcí.

Bezpečnost

Dvoufázové přihlášení

Jako uživatel si ve Freelu můžeš aktivovat dvoufázové přihlášení. Kombinace e-mailu a hesla tak nebude jediná ochrana tvých dat. Potřeba tak bude i tvůj mobilní telefon.

K dvoufázovému přihlášení můžeš použít např. aplikaci Google Authenticator (Appstore / Google Play), kterou musíš mít nainstalovanou na svém smartphonu. Dále vyžadujeme zadat číslo mobilního telefonu – to pro případ ztráty telefonu.

Zní to složitě, ale je to jednoduché. 1) Nainstaluješ na mobil Google Authenticator. 2) Spustíš aplikaci a dáš skenovat QR kód z monitoru. 3) Při novém přihlášení zadáš kód, který vypíše Google Authenticator aplikace.

Pokud se sám/sama neodhlašuješ kliknutím na Odhlásit, ale pouze zavíráš prohlížeč, tak si tvé přihlášení pamatujeme a Freelo zůstává přihlášené. Dvoufázové přihlášení rozhodně doporučujeme aktivovat – je to další krok k větší bezpečnosti tvého účtu.

Všem ostatním bez dvoufázového přihlášení alespoň „vynucujeme“ od samotného začátku nastavení silného hesla. Také monitorujeme pokusy o uhodnutí hesla hrubou silou a samozřejmě takové útoky aktivně blokujeme. Pro úplnost také budeš mít přehled o všech pokusech k přihlášení do tvého účtu. Úspěšných i neúspěšných.

Stačí přidat nové přihlášení přes aplikaci Googe Authenticator a naskenovat fotoaparátem QR kód.

Neznámé zařízení

Pokud se ke svému profilu přihlásíš z neznámého prohlížeče, tak tě na to upozorníme e-mailem. Je dost možné, že neznámý prohlížeč bude zpočátku i ten známy, tak se prosím nelekej. Pokud tě tyto e-maily nezajímají, tak je můžeš vypnout v nastavení zabezpečení.

Ukázka výpisu posledních přihlášení do tvého účtu.

Aktivní přihlášení

Nově budeš mít k dispozici výpis všech aktivně přihlášených zařízení. Snadno tak uvidíš, že je stále přihlášený starý tablet, který již nemáš po ruce, počítač kolegy atd. Jedním kliknutím je na dálku odhlásíš.

Jednoduše zjistíš, která přihlášení máš aktivní a můžeš se z nich odhlásit.

Nové funkce u To-Do listu

Sledování To-Do listů

Další novinkou ve Freelu je sledování To-Do listů. To když třeba naskočíš do rozjetého projektu a zajímají tě aktualizace na všech úkolech. Stačí kliknout vpravo od názvu To-Do listu na trojtečkové menu a Zapnout sledování.

Sledování To-Do listu znamená, že se okamžitě zapne sledování na všech úkolech ale i na těch budoucích, co v něm vzniknou. Když To-Do list přestaneš sledovat, tak se vypne sledování u všech úkolů daného listu… a také nepřijde notifikace u těch nových.

Sleduj celý To-Do list a všechny současné i budoucí úkoly budeš mít pod palcem v notifikacích.

Kopírování obsahu úkolů

Kopírování To-Do listu nově umožňuje nastavit jestli se má kopírovat včetně komentářů a souborů a nebo jen prázdná struktura úkolů.

Úkoly můžeš nově kopírovat i s komentáři a soubory.

Pár dalších drobných vylepšení

Náhled na obsah notifikačního e-mailu již ze seznamu e-mailů. Lépe tak půjde poznat, co je to za notifikaci.

Náhled důležitých informací už na seznamů e-mailů – zde v e-mailovém klientu Spark.

Pokud jsou odkazy v názvech veřejně sdílených úkolů, tak se z nich automaticky tvoří odkazy.

O interní bezpečnosti se ještě rozepíšeme později na stránce zabezpečení Freela a v obchodních podmínkách.

P.S.: Už se nám konečně blíží den, kdy najdeš Freelo aplikaci v Appstore a Google play #staytuned.

Freelo.io Blog Strojovna UPDATE: Bezpečnost & Práce s To-Do listy

Inspirace

Podcast & Rozhovory

Strojovna

Akademie

icon-kormidlo5

14denní testovací plavba zdarma

Potřebujete poradit? Domluvte si s námi bezplatnou online konzultaci.